Predstavitev izdelkov mbCONNECT LINE – klikni

INDUSTRIJSKI USMERJEVALNIK

NAMENJEN ZA UNIVERZALNO UPORABO

Usmerjevalniki mbNET so posebej zasnovani za industrijsko uporabo. Omogočajo varno in zanesljivo povezavo strojev in opreme prek interneta.

Podpirajo različne varnostne protokole, zato so univerzalno združljivi. Popolna zmogljivost usmerjevalnikov pa je dosežena, ko so povezani z oddaljeno storilno platformo mbCONNECT24. Vgrajeni požarni zid zagotavlja maksimalno zaščito dostopa z omogočanjem oddaljenega dostopa samo do identificiranih in overjenih uporabnikov.

Zahvaljujoč različnim vmesnikom in gonilnikom naprav je vzdrževanje različnih krmilnih sistemov, pogonov, upravljalnih plošč, frekvenčnih pretvornikov in drugih komponent enostavno.

mbNET vsebuje:

 • integrirano 4-vratno stikalo (4 x Ethernet 100 Mbit)
 • varna povezava prek VPN (PPTP, IPSec, L2TP, OpenVPN)
 • internetna povezava prek Etherneta, vmesnika WAN ali modema (analogni, ISDN, 2G, 3G ali 4G)
 • 2 x vmesnik RS-232 / 485 ( dodatno za model easy/rokey)

1 x MPI / PROFIBUS do 12 Mbit/s,

1 x RS-232 / 485

 • do 2 reži za SIM kartici s funkcionalnostjo preklopa (različice 2G, 3G ali 4G)
 • 4 digitalni vhodi, 2 digitalna izhoda ( odvisno od modela )
 • omrežno povezavo lahko sprožite od koderkoli s funkcijo nadzora besedilnih sporočil
 • kovinsko ohišje z IP20 za montažo na DIN letev

Dostop se lahko izvaja prek intraneta (poslovno omrežje), prek integriranega modema (analogni, 2G, 3G ali 4G) ali preko širokopasovne povezave (DSL). Za skoraj vsako lokacijsko infrastrukturo je na voljo ustrezen mbNET industrijski usmerjevalnik.

Različni modeli industrijskih usmerjevalnikov podjetja MB Connect Line: mbNET.easy, mbNET.basic in mbNET.mini so optimizirani za različne aplikacije in zagotavljajo cenovno ugodno rešitev. S tem ima mbNET največji razpon zmogljivosti in uporabnosti. Vsi modeli nudijo varno VPN šifriranje.

 

mbCONNECT24

 

mbCONNECT24 je platforma za daljinski dostop, beleženje podatkov, alarme za spletno vizualizacijo in komunikacijo M2M.

Platforma gostuje kot storitev na javnem strežniku. Vnaprej nastavljena platforma se v nekaj minutah postavi prek spletnega brskalnika. Za to ni potrebno niti posebno poznavanje omrežij, niti posebno informacijsko znanje.

Gostovanje poteka v visoko zmogljivem podatkovnem centru z učinkovito tehnično infrastrukturo. Nadzor centra poteka  24/7 vse dni v letu, zagotovljeno je neprekinjeno napajanje, učinkovit sistem za zaščito pred požarom in tatvino ter dodatne internetne povezave. Vse zgoraj naštete lastnosti zagotavljajo največjo zanesljivost in varnost centra.

 

INDUSTRIJSKI POŽARNI ZID mbNETFIX

mbNETFIX je industrijski požarni zid za potrebe avtomatizacije, ki zagotavlja visoko zaščito pred napadi iz notranje ali zunanje mreže. Uporablja se za segmentiranje proizvodne mreže v obvladljive in logično ločene enote.

 • Inteligentni požarni zid: spremljanje komunikacijskega in učnega načina za večjo varnost
 • Uporabniku prijazen vmesnik: konfigurira se z le nekaj kliki z miško
 • Cybersecurity na najvišji ravni zahvaljujoč avtentikaciji ključa RSA
 • Večstopenjski koncept uporabniške ravni
 • Koncept varnega zagona

       LASTNOSTI

mbNETFIX je razvit v skladu z najvišjim varnostnim standardom. Ta požarni zid se enostavno konfigurira z malo znanja in nastavljanja. Tak način delovanja Gateway-a in Bridge-a se brez težav integrira v nove ali že obstoječe omrežne strukture.

Požarni zid ponuja dva načina delovanja:

 • Način Bridge – most
 • Način Gateway – prehod

V načinu Bridge se lahko enostavno integrira v obstoječa omrežja, ki so v istem omrežnem segmentu in varuje izmenjavo podatkov med WAN <> LAN prek paketnega filtra. Integrira se transparentno, kjer dodelitev IP-naslova ni potrebna.

V načinu Gateway prehoda WAN in LAN dobita definiran IP naslov in zato segmentirata omrežja. Tu se lahko funkcije, kot sta NAT in Forwarding, uporabijo za usmerjanje podatkovnega prometa v druga omrežja. Na voljo je tudi paketni filter, ki upravlja izmenjavo podatkov med WAN in LAN.

Posebnost je integrirana učna funkcija. Pri tej funkciji požarni zid spozna promet in uporabnik lahko izrecno sprosti ali blokira povezave med IP napravami, neposredno iz naučene tabele paketov. Vgrajena funkcija učenja poenostavlja zagon in ne zahteva posebnih IT veščin.

Koncept temelji na varnosti pri načrtovanju že od samega začetka. Za ohranitev čim manjše možnosti napadov je bil namerno opuščen spletni vmesnik za konfiguracijo. Požarni zid se konfigurira s programsko opremo prek USB vrat. Za IT strokovnjake je dodatno na voljo SSH vmesnik.

Z integriranim paketnim filtrom mbNETFIX ščiti vaša omrežja. Blokira ali sprosti promet med WAN in LAN na obeh straneh. Z uporabo programske opreme lahko uporabite preproste tabele filtrov, da ugotovite, katero komunikacijo želite dovoliti ali prepovedati.

mbNETFIX ima različne funkcionalnosti NAT, ki jih je mogoče konfigurirati prek programske opreme. Ta požarni zid lahko uporabite za povezovanje različnih omrežij, tudi če so na različnih območjih IP-naslovov. Naprava vključuje Simple NAT, Network NAT, DNAT (Port Forwarding), SNAT in Static Routes.

Konfiguracijsko orodje med zagonom generira par ključev RSA in ga prenese na mbNETFIX. Z overitvijo RSA ključa, zamenjate klasično geslo in ste zavarovani pred direktnimi napadi.

S priročnim upravljanjem uporabniških vlog, lahko dodelite skupno štiri uporabniške ravni, ki imajo različne pravice.